Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Dohoda o zvyšovaní kvalifikácie (seminárna práca)

«»
Prípona
.odt
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
0 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
45130
Posledná úprava
19.05.2014
Zobrazené
1 241 x
Autor:
matej.kuna
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
V tejto seminárnej práci sa budeme venovať téme: Dohoda o zvyšovaní kvalifikácie. Rozoberieme si základne pojmy, ako napríklad čo je to dohoda, zvyšovanie kvalifikácie atď. V závere práce ukážeme príkladom ako vyzerá dohoda o zvyšovaní kvalifikácie. Tíme zvyšovanie kvalifikácie sa v slovenských podmienkach venuje Zákonník práce a hlavne jeho paragraf číslo 155. Vzdelávanie zamestnancov je dôležitý faktor, pretože ho môžeme považovať za jeden z faktorov motivácie zamestnancov. Samy vieme že zamestnanec, ktorí je motivovaný tak aj jeho výkon v zamestnaní je lepší a taký zamestnanec je pre nás cenný ako „soľ nad zlato“. Preto by sa mali zamestnávatelia viac venovať vzdelávaniu zamestnancov a tak dopomáhať im, ale hlavne aj sebe a svojmu „biznisu“. Zvyšovanie kvalifikácie patrí pod pracovné právo.
Za jednu z dôležitých úloh zamestnávateľa možno považovať starostlivosť o kvalifikáciu svojich zamestnancov. Možno konštatovať, že v súčasnosti investície do vzdelávania zamestnancov patria medzi najvýznamnejšie investície zamestnávateľa. Úspech zamestnávateľa závisí vo veľkej miere aj od kvality práce zamestnancov. Ak sú zamestnanci motivovaní neustále si zvyšovať, prehlbovať svoju kvalifikáciu, zamestnávateľ im zabezpečuje uspokojivé pracovné podmienky, predstavujú kvalitní zamestnanci pre svojho zamestnávateľa silnú zbraň v konkurenčnom prostredí. Netreba zabúdať, že je aj v záujme samotných zamestnancov starať sa o svoju kvalifikáciu, snažiť sa nadobúdať nové vedomosti a skúsenosti, čím si zvyšujú aj hodnotu svojej pracovnej sily na trhu práce.
Pracovné právo poskytuje zamestnávateľovi, ktorý má záujem o neustále zlepšovanie kvalifikácie svojich zamestnancov a investuje nemalé finančné prostriedky na tento účel, právne nástroje, prostredníctvom ktorých môže zamestnancov zaviazať, aby po určitý čas uňho pracovali, prípadne uhradili náklady vynaložené na vzdelávanie.

Kľúčové slová:

dohoda

kvalifikácia

vzdelanie

pracovné právo



Obsah:
  • Úvod
    Vzdelávanie
    Dohoda
    Náklady
    Kvalifikačná dohoda
    Zvyšovanie kvalifikácie
    Dohoda o zvyšovaní kvalifikácie
    Prehlbovanie kvalifikácie
    Príklad z praxe
    Príklad - dohoda o zvyšovaní kvalifikácie
    Záver