Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 034   projektov
0 nových

Arabská jar alebo zima ?

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
0 x
Veľkosť
0,6 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
47648
Posledná úprava
06.12.2019
Zobrazené
958 x
Autor:
simona95
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Anotácia: V seminárnej práci definujeme pojem, priebeh aj výsledok Arabskej jari. Zamyslíme sa nad príčinami a vznikom danej situácie v roku 2011. Cieľom práce je priblíženie diania zasiahnutých krajín. Jednotlivo rozoberieme zvolené krajiny a objasníme situáciu prevratného boja medzi povstalcami a vládou. V závere zhrnieme poznatky a tým dospejeme k názoru či naozaj išlo o správny krok alebo o bezhlavý boj. Predpokladáme, že revolúcie neboli úspešné a došlo k zbytočnému krviprelievaniu.
Kľúčové slová: revolučná vlna, Osmanská ríša, kolonializmus, diktátori, egyptská armáda, Moslimské bratstvo, plán demokracie, Islamský štát, utlačenie národov.

Kľúčové slová:

revolučná vlna

Osmanská ríša

kolonializmus

diktátori

egyptská armáda

Moslimské bratstvo

plán demokracie

Islamský štát

utlačenie národov.



Obsah:
  • V roku 2011 sa objavila mediálna správa o revolučnej vlne v rozsiahlych oblastiach arabského sveta. Pobúrení obyvatelia bažia po páde neprestajnej vlády diktátorov. Režimy slúžiace mocným musia byť prelomené. Rebeli verili vo víťaznú zmenu. Avšak boj za ľudské práva sa vymkol z rúk a prerástol do občianskych vojen. Čím bola väčšia snaha o umlčanie protestov, tým rástla vôľa národa. Z početného množstva krajín sme si zvolili Tunisko, Egypt, Líbyu a Sýriu. Práve najviac zasiahnuté krajiny budú najlepším odrazom Arabskej jari.

Zdroje: