Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Znalostný manažment na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny

«»
Prípona
.doc
Typ
semestrálna práca
Stiahnuté
6 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
40670
Posledná úprava
14.10.2012
Zobrazené
1 082 x
Autor:
kaciatkooo
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Znalostný manažment v orgánoch štátnej správy, konkrétne UPSVaR. Semestrálna práca sa zaoberá znalostným manažmentom inak nazývaným aj správa znalostí, riadenie znalostí, ktorý predstavuje nástroj zahŕňajúci procesy tvorby, zdokonaľovania a rozširovania, výmeny a odovzdávania znalostí.

Práca je rozdelená do troch kapitol, pričom prvá kapitola sa venuje teoretickému vymedzeniu pojmu znalostný manažment. Uvádza tiež šesť základných faktorov, ktoré ovplyvňujú produktivitu pracovníkov, medzi ktoré patrí voľba cieľa práce, sebariadenie, inovácie, permanentné učenie, akosť práce či nové pojatie práce znalostných pracovníkov.

Druhá kapitola nám stručne približuje vznik Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Humennom.
Tretia kapitola rozoberá znalostný manažment v orgánoch štátnej správy, pričom spomína Koncepciu vzdelávania vo verejnej správe, ktorej cieľom je vytvoriť efektívne fungujúci systém celoživotného vzdelávania vo verejnej správe v nadväznosti na koncepciu decentralizácie a modernizácie verejnej správy a na prípravu Slovenskej republiky na vstup do Európskej únie.
Zaoberá sa tiež adaptačným vzdelávaním, ktoré absolvuje zamestnanec v prípravnej štátnej službe, pričom až po úspešnom vykonaní kvalifikačnej skúšky je vymenovaný do stálej štátnej služby. Jeho cieľom je získať vedomosti najmä o pracovnom a organizačnom poriadku úradu, princípoch jeho vnútorného administratívneho a technického chodu.

Ďalšia podkapitola sa zaoberá prehlbovaním kvalifikácie, pričom vychádza zo Zákona č. 400/209 Z. z. o štátnej službe. Tretia podkapitola hodnotí proces zvyšovania kvalifikácie, a podmienky, ktoré sú vytvorené pre zamestnancov štátnej správy, ktorí sa rozhodnú zvýšiť si svoju kvalifikáciu.

Štvrtá podkapitola spomína nový informačný systém, ktorý neslúži len na evidenciu údajov, ale umožňuje účinnejšie pomôcť nezamestnaným pri hľadaní pracovného miesta. Spomína tiež plán rozšírenia elektronizácie úradov, pričom sa jedná o postupné skenovanie všetkých dokumentov a vytvorenie elektronického spisu klienta, dostupného pracovníkom úradov na celom Slovensku.  

Kľúčové slová:

znalostný manažment

štátna správa

ÚPSVaR



Obsah:
  • ÚVOD 3
    1 ZNALOSTNÝ MANAŽMENT 4
    2 ÚRAD PRÁCE, SOCIÁLNYCH VECÍ A RODINY HUMENNÉ 6
    3 ZNALOSTNÝ MANAŽMENT V ORGÁNOCH ŠTÁTNEJ SPRÁVY 6
    3.1 Adaptačné vzdelávanie 7
    3.2 Prehlbovanie kvalifikácie 7
    3.3 Zvyšovanie kvalifikácie 8
    3.4 Informačný systém ÚPSVaR 8
    ZÁVER 10
    ZOZNAM POUŽITEJ LITERATÚRY 11

Zdroje: