Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Vstupné zariadenia

«»
Prípona
.doc
Typ
semestrálna práca
Stiahnuté
6 x
Veľkosť
0,4 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
20202
Posledná úprava
07.03.2009
Zobrazené
5 430 x
Autor:
ka3ni3d
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
RESUME
Témou tejto seminárnej práce sú vstupné zariadenia. Ich história, ale aj súčasné použitie. Vstupnými zariadeniami vo výpočtovej technike je hardvér počítača, ktorý umožňuje vstup údajov alebo signálov do počítača za účelom ich ďalšieho spracovania alebo ich využitia pre riadenie počítača. Vstupné zariadenie transformuje informácie z “vonkajšieho” sveta do použiteľnej formy pre počítač. Vstupné zariadenia často slúžia užívateľovi – človeku, ktorý ich používa pre zadanie príkazov, alebo ďalších informácií spracovávaných počítačom. Vstupno-výstupnými zariadeniami (periférnymi, prídavnými) nazývame všetky funkčné jednotky, ktoré sa nezúčastňujú na vlastnom spracovaní informácií, ale zabezpečujú ich vstup, pamätanie, výstup. Podľa funkcie ich rozdeľujeme na:
1. vstupné - I (Input) - slúžia na vstup informácií do základnej jednotky, ktoré počítač potrebuje na spracovanie (vstupné údaje a programy);
2. výstupné - O (Output) - zabezpečujú výstup výsledkov spracovania údajov na počítači;
3. vstupno-výstupné - I/O - umožňujú vykonať obe funkcie.
Dôležitými periférnymi zariadeniami sú vonkajšie pamäte. Uchovávajú informácie aj po vypnutí počítača na rozdiel od operačnej pamäte. Dnes už vstupom do počítača nemusí byť len text alebo čísla. Čoraz častejšie sa spracováva obrazová informácia. Obrazovú informáciu pochopiteľne nikto nebude "ťukať do klávesnice". Existuje veľa typov vstupných a výstupných zariadení.


Kľúčové slová:

vstupné zariadenia

informatika

klávesnica

počítačová myš



Zdroje: