Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 035   projektov
0 nových

Rozvodovosť a manželstvo

«»
Prípona
.doc
Typ
semestrálna práca
Stiahnuté
25 x
Veľkosť
0,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
27778
Posledná úprava
15.05.2011
Zobrazené
2 825 x
Autor:
kattia05
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Rozvod a rozvodovosť patrí k javom, ich hodnotenie môže byť silne poznamenané subjektívnym postojom osobnými dojmami či osobnými osudmi. Pretože pre zúčastnených jedincov v blízkom okolí znamená rozvod vo väčšine prípadov dočasné alebo trvalejšie narušenie vlastnej životnej rovnováhy, ľudia hodnotia rozvod ako absolútne negatívny jav a v rozvodovosti, resp. jej rastu, vidia len sociálne patologický úkaz.
Také príčiny rozvodovosti sa hodnotia často jednostranne, buď sa hľadajú len vo vnútorných okolnostiach, za nimi existuje manželstvo a rodina, alebo sa preceňujú vnútorné faktory (osobnostné rysy manželských partnerov).
Rozvod manželstvo a s tým súvisiaci rozpad príslušnej rodiny nie je ničím iným než istým momentom vývoja manželstva ako špecifickej formy ľudského súžitia.
Rozvod je ukončením daného manželstva, pričom veľmi často i rodiny ako špecifického sociálneho útvaru. Rozvodovosť predstavuje v určitej oblasti vývoj a spôsob vývoja všetkých manželstiev a rodín. Hodnotenie rozvodovosti znamená poznať charakter rodiny nesúci v sebe možnosť procesu pre hodnotenie súčasného typu manželstva a rodiny...

Kľúčové slová:

rozvod

rozvodovosť

manželstvo



Obsah:
  • Faktory ovplyvňujúce vznik a zánik manželského vzťahu
    Korene rozvodovosti
    Územná diferenciácia rozvodovosti
    Sobáše a rozvodovosť v SR
    Záver

Zdroje: