Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Podnikatelské riziká

«»
Prípona
.docx
Typ
semestrálna práca
Stiahnuté
25 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
47480
Posledná úprava
07.03.2019
Zobrazené
770 x
Autor:
ivona.strisovska
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Aktuálne sa rizikom vo všeobecnosti rozumie nebezpečenstvo vzniku škody, poškodenia, straty či zničenia, prípadne nezdaru pri podnikaní. Z pohľadu podnikateľského prostredia môžeme riziko chápať ako možnosť určitej pravdepodobnosti vzniku udalosti, ktorá sa odchyľuje od očakávaného výsledku, vývoja či stavu. Manažérstvo rizika je termín používaný na označenie metódy určovania súvislostí, identifikovania, analýzy, vyhodnotenia, zaobchádzania, monitorovania a oznamovania rizík, ktoré súvisia s akoukoľvek činnosťou, funkciou alebo procesom a to spôsobom, ktorý firme umožní minimalizovať straty a maximalizovať príležitosti.

Manažment resp. riadenie rizík je v súčasnosti jedna z najdôležitejších oblastí, ktorým musia súkromné či verejné inštitúcie čeliť. Môže to byť konkurenčná výhoda ale i nevýhoda.
Spoločnosti dnes podnikajú v prostredí s mnohými podnikateľskými či inými rizikami a v aktuálnom období je charakteristický nárast rizikových faktorov, s ktorými firmy prichádzajú do kontaktu. V tomto období musia flexibilne reagovať na náhle zmeny spôsobené tak ako svojimi vnútornými faktormi, tak aj externými vplyvmi výkyvov trhu, štrukturálnymi zmenami ekonomiky, globalizácie, enormným nárastom konkurencie a rôznymi ďalšími vplyvmi.

Kľúčové slová:

riziko

manažérstvo

podnik



Obsah:
  • ÚVOD
    1.POPIS ORGANIZÁCIE
    2.SÚČASTNÝ STAV APLIKÁCIE MANAŽÉRSTVA RIZIKA
    3.ZAOBCHÁDZANIE S RIZIKOM
    ZÁVER

Zdroje: