Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Manažér a informačné systémy

«»
Prípona
.doc
Typ
semestrálna práca
Stiahnuté
1 x
Veľkosť
0,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
11633
Posledná úprava
13.12.2018
Zobrazené
1 239 x
Autor:
snurik
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
V dnešnej dobe je v podnikoch vysoko vyvinutý stupeň informatizácie a automatizácie. Už aj rutinné činnosť, ktoré sa donedávna vykonávali ručnou formou, sú v dnešných časoch uskutočňované prostredníctvom výpočtovej techniky. Stačí, ak si porovnáme prijímanie faktúr a ich následné vybavovanie. Práca, ktorá by nám obvykle zabrala niekoľko desiatok minút, nám dnes trvá pár minút. Skrátila sa tak doba vybavovania jednotlivých faktúr, ako aj ich následné zaevidovanie a spracovanie na oddelení účtovníctva. Práve z tohto dôvodu je kladený oveľa väčší dôraz na ovládanie zručností a vedomostí v smere informatiky, počítačov, hardweru a hlavne softvéru využívaného v jednotlivých firmách ako celku, prípadne na jednotlivých podnikových stupňoch riadenia.
Mnohé podniky majú zavedený IS. A nejedná sa len o veľké, významné firmy. Už aj malé podniky zistili, že zavedením IS sa im zlepší prehľad o jednotlivých činnostiach firmy, zvýši sa flexibilita a správnosť prijímaných rozhodnutí. Pri prípadných problémoch sa riešenie nájde skôr, čo neraz môže znamenať záchranu firmu.
Veľký dôraz je kladený preto na manažérov podnikov a na ich vedomosti a zručnosti v tejto oblasti. Žiadny podnik si nemôže dovoliť riskovať, že nevedomosťou riadiacich pracovníkov sa dostane podnik do vážnych problémov, ktoré neraz môžu znamenať zánik firmy.

Kľúčové slová:

manažér

manažment informácií

informačné systémy podniku

rozhodovanie

virtuálne systémy



Obsah:
  • Postavenie ľudí a úlohy manažérov v IS
    Informačné systémy podniku
    Manažérsky informačný systém

Zdroje:
  • Dudinská, E.: Manažérska informatika, ES EU BA, 1995
  • poznámky z informatiky z EU BA prednášané doc. Ing. Annou Kvietkovou, PhD.
  • G. M. Timčák, R. Harčarufka, I. Leššo: Informačné systémy, TUKE 2004