Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Margita Figuli a jej tri gaštanové kone

«»
Prípona
.docx
Typ
ročníková práca
Stiahnuté
5 x
Veľkosť
1,0 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
21431
Posledná úprava
26.03.2009
Zobrazené
9 371 x
Autor:
lucka1471
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Dôvod, prečo som si vybrala jedno z diel Margity Figuli je ten, že chcem podať každému, kto si moju prácu prečíta, informácie o živote a tvorbe jednej významnej slovenskej spisovateľky. To som zachytila hneď v prvej kapitole tejto práce.
O tom, že spisovateľka nepochybne patrí k prúdu naturizmu, ktorý sa rozvíjal v medzivojnovom období, podávam stručný opis v druhej kapitole.
V tretej kapitole som sa snažila načrtnúť akési „vodítko“ pri čítaní Troch gaštanových koní tak, aby sa mohol každý nad danou tématikou hlbšie zamyslieť a zároveň zaujať vlastné stanovisko.
Dielo pomerne na malom priestore poskytuje množstvo životných názorov, ktoré sa nesú v znamení lásky, života a prírody. Dáva nám príklad ako žiť, ako konať i nekonať na správaní hlavných postáv.
Zamyslením sa nad týmito znakmi (láska, život, príroda a etika) som dospela k názoru, že téma lásky, života, prírody a etiky bude a je aktuálna vždy, pretože sú nepostrádateľnou a prirodzenou súčasťou ľudského života.
K tomu, aby sa mi podarilo dosiahnuť ciele, ktoré som si stanovila, mi dopomohli informácie, ktoré som čerpala z knižných zdrojov, internetu a časopisu.
Veľmi dôležité informácie mi poskytla aj moja školiteľka, ktorej sa týmto chcem poďakovať.
Verím, že táto práce mi pomôže zdokonaliť a zvýšiť úroveň mojej odbornej komunikácie.

Kľúčové slová:

Margita Figuli

Tri gaštanové kone

tvorba Margity Figuli

slovenský maturizmus



Zdroje: