Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Subjekty dokazovania

«»
Prípona
.doc
Typ
referát
Stiahnuté
1 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
24941
Posledná úprava
04.06.2009
Zobrazené
1 387 x
Autor:
januliksk
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
A./ OČTK,
B./ strany TK - obvinený, obhajca, poškodený, zúčastnená osoby a ich splnomocnenci, v konaní pred súdom je to aj prokurátor a spoločenský zástupca,
C./ Ostatné subjekty - svedok, znalec, pomocné osoby - zapisovateľ, tlmočník, osoby so samostatnými obhajovacími právomocami (zákonný zástupca, orgán starostlivosti o deti a mládež). Tieto osoby sú subjektami dokazovania /ale subjektmi konania sú len pokiaľ si uplatňujú svedočné, znalečné, podávajú sťažnosť, inak nevykonávajú žiadne procesné funkcie/. Vystupujú ako vedľajší účastníci.

OČvTK: vykonávajú z úradnej povinnosti procesné úkony, prijímajú opatrenia, vykonávajú dôkazy, rozhodujú a vykonávajú všetky úkony, aby náležite zistili TĆ a spravodlivo potrestali páchateľov. Sú subjektami dokazovania. Túto činnosť vykonávajú v jednotlivých procesných štádiach, keď realizujú zásadu ofciality, z úradnej povinnosti zisťujú skutkový stav veci a dokazujú skutočnosti bez ohľadu na to, či sú v prospech alebo v neprospech obvineného, teda konajú v záujme zistenia ojektívnej pravdy.

Kľúčové slová:

Subjekty dokazovania

Vyšetrovatelia

Znalec

vyhľadávanie

previerka

hodnotenie