Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Materiály na výrobu cestovných kufrov

«»
Prípona
.docx
Typ
referát
Stiahnuté
0 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
47607
Posledná úprava
08.10.2019
Zobrazené
847 x
Autor:
MajaM
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Zamýšľali ste sa niekedy nad tým z čoho sú vyrobené vaše cestovné kufre a ktorý materiál predstavuje najlepšiu voľbu? Ak nie, v tomto článku nájdete všetky potrebné informácie o materiály cestovných kufrov.
Textilný kufor
Tieto cestovné tašky pokrýva, ako to už z názvu vyplýva, textil. Nylonové tkaniny sa často používajú na najkvalitnejšie batožinách, zatiaľ čo polyester je najobľúbenejšou tkaninou pre lacnejšie rady cestovnej batožiny.
Konkrétne ide o balistický nylon, čo je hrubá syntetická nylonová tkanina. Balistický nylon je veľmi odolný a ľahko sa čistí.
Cordura nylon je ďalším materiálom na výrobu tašiek. Je známa svojou odolnosťou a nájdete ju v mnohých farebných kombináciách.
Polyester je najlacnejšou alternatívou. Väčšina batožín v najnižších cenových hodnotách je vyrobená z polyesterovej tkaniny. Kvalita polyesterových tašiek sa môže líšiť, ale môže byť vynikajúcou voľbou za malé peniaze.
Škrupinový kufor
Všetky škrupinové batožiny sú mimoriadne odolné, a preto poskytujú najlepšiu ochranu vecí vo vnútri. Najobľúbenejším tvrdým materiálom je polykarbonát, hliník, ABS a polypropylén.
Hliníkové kufre existujú už dávno a stali sa akousi klasickou voľbou. Sú však drahé a preto ich stále viac nahrádzajú iné lacnejšie tvrdé materiály.
Polykarbonát je formovaný typ termoplastických polymérov a je veľmi obľúbeným materiálom pri výrobe cestovných kufrov. Je ľahší ako hliník, ale stále veľmi odolný a ponúka viac možností výberu štýlov, napr. vo farbách a vzoroch.
Ďalšou dôležitou výhodou polykarbonátu ako materiálu pre batožinu je odolnosť proti nárazu.
ABS (akrylonitril-butadien-styren) je bežný termoplast. ABS je ľahší ako polykarbonát, no zároveň ani zďaleka nie je taký odolný. Je tiež najlacnejším tvrdým materiálom, čo znamená, že je populárny v lacnejších cenových kategóriách.
ABS sa často pridáva k iným silnejším batožinovým materiálom, napr. ku polykarbonátu. Kombinovaný materiál je odolnejší ako ABS sám o sebe, ale tiež ľahší a lacnejší ako samotný polykarbonát.

Kľúčové slová:

cestovné kufre plast abs



Obsah:
  • Textilný kufor
    Cordura
    Polyester
    Škrupinový kufor
    Hliníkové kufre
    Polykarbonát
    ABS

Zdroje: