Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Hyperaktivita a hyperaktívne deti

«»
Prípona
.doc
Typ
referát
Stiahnuté
1 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
10562
Posledná úprava
07.06.2019
Zobrazené
2 545 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Vaše dieťa má prejavy, ktoré sa nezlučujú so školským poriadkom, cez vyučovanie vstáva, chodí po triede, cez prestávky sa správa odbrzdene, je ťažko usmerniteľné. Počas vyučovania s ťažkosťami plní inštrukcie učiteľky, prejavuje záujem iba o témy, ktoré ho zaujmú, inak je nepozorné, pri čítaní sa nevie zorientovať v texte, pri rátaní sa mýli, stráca veci, alebo si zabúda priniesť do školy pomôcky. Snaží sa na seba upozorniť za každú cenu spôsobmi nevhodnými jeho veku - vykrikuje, šaškuje, chce byť stále vyvolávané...“
Takúto slovnú „studenú sprchu“ v škole dostali už viacerí rodičia školopovinných detí spolu s odporúčaním triedneho učiteľa či riaditeľa školy: „Tak, vážení rodičia, niečo s tým Vašim dieťaťom doma robte, lebo inak ho budete musieť dať na inú školu, pretože tá naša vyžaduje dodržiavanie školského poriadku! Rodičia sa prirodzene zľaknú a radšej dieťa rýchlo preložia na inú školu. Slangovo týmto deťom hovoríme „šibované deti“.
Hyperaktivita bola definovaná ako záchvatová porucha. Tvorí ju skupina symptómov, ktoré sú charakteristické vyšším stupňom aktivity a sú často spájané s poškodením mozgu.

Kľúčové slová:

hyperaktivita

stres

deti

vitamíny

záchvaty zlosti

záchvatová porucha

poškodenie mozgu

rodina

škola

psychológia



Obsah:
  • Úvod
    Príznaky
    Ako vnímajú súčasnú situáciu rodičia?
    Ako môže deťom pomôcť škola a rodina?
    Ako možno tieto deti podporovať v škole i doma ?
    Ako prečkať záchvaty zlosti?
    Záver
    Použitá literatúra

Zdroje: