Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 035   projektov
0 nových

Automatické a manuálne ovládanie vozíka s prepínaním aut./man. režimu ovládania naprogramované v STEP 7

«»
Prípona
.pdf
Typ
počítačové zadanie
Stiahnuté
4 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
35301
Posledná úprava
13.10.2010
Zobrazené
991 x
Autor:
wpt1989
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Naprogramujte automatické ovládanie elektrického vozíka ktorý sa pohybuje v jednej osi medzi dvoma koncovými spínačmi. Po spustení vozíka jedným smerom tento ide až kým nezopne koncový spínač, potom automaticky zmení smer chodu. Keď zopne koncový spínač na druhej strane, znova otočí smer jazdy. Vozík bude mať tlačidlá: chod do predu, chod do zadu. Motor sa bude ovládať dvoma výstupmi: smer pred, smer vzad.
Naprogramujte manuálne ovládanie elektrického vozíka ktorý sa pohybuje v jednej osi medzi dvoma koncovými spínačmi. Po spustení vozíka jedným smerom tento ide až kým nezopne koncový spínač, potom sa zastaví a treba zapnúť druhý chod. Keď zopne koncový spínač na druhej strane, tiež sa zastaví a treba zapnúť predchádzajúci chod. Vozík bude mať 2 tlačidlá: chod do predu, chod do zadu. Motor sa bude ovládať dvoma výstupmi: smer pred, smer vzad.
Naprogramujte prepnutie medzi automatickeho a manuálneho typu ovládania a naprogramujte úple vypnutie vozíka. Kým nebude zapnutý žiadny typ ovládania, vozík bude úplne vypnutý.

Kľúčové slová:

Automatické

manuálne

ovládanie

vozík

prepínanie aut

man

režimu

ovládania

naprogramované

STEP7