Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Rodina a spoločnosť

«»
Prípona
.docx
Typ
esej
Stiahnuté
9 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
42497
Posledná úprava
25.12.2013
Zobrazené
1 748 x
Autor:
simoneta
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Výkladová opisná esej z kontextu rodiny a spoločnosti.

Rodina je veľmi aktuálnou témou dnešnej doby. Rodina je nielen základ štátu, ale aj základom ľudskej spoločnosti, pretože je najprirodzenejšie spoločenstvo ľudí.

Existuje už od samého počiatku vzniku človeka, má svoje miesto v dejinách ľudstva. Nesmiem pritom vynechať veľkú knihu kníh „Bibliu“, kde Svätá rodina má nezastupiteľné miesto. Pre naše rodiny by mala byť vzorom, inšpirovať k láske a pokore. Je potrebné pochopiť spolužitie muža a ženy v manželstve, ktoré vytvára rodinu a zázemie pre jedinečný rast osobnosti. Manželstvo a rodina je citovaná už v Starom zákone. Spoločenstvo muža a ženy je prirodzeným spoločenstvom, čiže je postavené na prirodzenosti človeka. Cieľom tohto manželského spoločenstva je dobro manželov a plodenie i výchova detí.

Z toho vyplýva právo a povinnosť ochrany a podpory rodiny ako základnej jednotky spoločnosti. Rodina stojí na nerozlučnom manželstve medzi mužom a ženou, ktorí doň vstupujú, aby sa v ňom delili o život a lásku. Z tejto jednoty pochádzajú deti prirodzene počaté. Právo a povinnosť rodičov počať ľudský život zahŕňa právo a povinnosť vychovávať deti.
...

Kľúčové slová:

esej

rodina

manželstvo

štát

deti

rodičia