Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Komunikácia a informácia

«»
Prípona
.doc
Typ
esej
Stiahnuté
3 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
42558
Posledná úprava
03.01.2014
Zobrazené
1 316 x
Autor:
vcielocqa
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Slovo komunikácia sa vyvinulo z latinského communicare, ktorého význam je robiť niečo spoločným, deliť sa, zverovať sa. Vo všeobecnosti komunikáciu chápeme ako rozhovor a slovo komunikovať ako dorozumievať sa, zhovárať sa, sprostredkovať, spájať. V širšom ponímaní je komunikácia výmena informácií medzi ľuďmi pomocou istého systému znakov.

Komunikácia je dvojsmerný prenos myšlienok a informácií, ktorého cieľom je vytvoriť porozumenie v mysliach iných a tým podporiť akciu. Ide o každú výmenu informácií medzi ľuďmi, zvieratami, ale aj neživými systémami. Komunikácia predstavuje dorozumievací proces, spoločenský styk s cieľom výmeny myšlienok medzi ľuďmi. Je to sprostredkovanie informácií ústnou alebo písomnou formou.

Komunikácia sa často člení na neverbálnu a verbálnu. Neverbálna komunikácia, to sú všetky nerečové prejavy. Verbálna je reč. Neverbálna komunikácia zahŕňa väčší počet komunikačných výrazových prostriedkov. K najznámejším patria mimika, gestá, paralingvistické prejavy, dotyky, materiálne predmety. Paralingvistické prejavy sú hlasové prejavy, ktoré sprevádzajú reč - napríklad hlasitosť, tempo, intonácia reči, a podobne....

Kľúčové slová:

esej

komunikácia

informácia



Zdroje:
  • Pozliepané a preformulované z internetu, kníh a pod.