Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Audit

«»
Prípona
.doc
Typ
diplomová práca
Stiahnuté
10 x
Veľkosť
0,3 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
22686
Posledná úprava
21.04.2009
Zobrazené
2 284 x
Autor:
matta162
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
MA je kompletné, systematické, nezávislé a pravidelné skúmanie mark. prostredia podniku alebo prevádzkarne, jej cieľov, stratégií a činností s cieľom vymedzenia problémových oblastí a príležitostí. Na základe tejto analýzy sa odporúčajú plány opatrení na zlepšenie výkonnosti marketingu podniku.
 Podľa Kotlera je MA kompletné, systematické, nezávislé a pravidelné skúmanie mark. výkonnosti podniku s cieľom vymedziť problémové oblasti a príležitosti a odporučiť plán opatrení na zlepšenie mark. výkonnosti firmy.
 Podľa Lykovej MA predstavuje systematickú sekvenciu diagnostických krokov, kt. zaberajú market. aktivity podniku v širokom meradle.
 Podľa Ekonomickej encyklopédie MA je prvým krokom vypracovania market. plánu a market. stratégie. Cieľ - skúmanie podnikových predpokladov na dosiahnutie marketingových výsledkov.
 Podľa Horákovej je overovanie úplne prirodzenou a log. časťou každého riadiaceho procesu.
 Podľa Kareša je audítorstvo samostatná účelová profesia, orientovaná na mnohostranné skúmanie a ucelené, kvalifikované hodnotenie podniku ako dynamického objektu s jednoznačným záverom z hľadiska účelu, na kt. sa objednáva.
 Podľa iných autorov je audit vo všeobecnom zmysle slova prostriedok, ktorým jedna osoba uisťuje druhú o kvalite, podmienkach či stave určitej skutočnosti, ktorú prvá osoba preskúmala. Potreba takéhoto auditu vyplýva z neistoty alebo pochybnosti druhej osoby.

Kľúčové slová:

audit

marketingový audit

etické pravidlá

auditor