Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Finančný manažment

«»
Prípona
.doc
Typ
ťahák
Stiahnuté
5 x
Veľkosť
0,7 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
25095
Posledná úprava
04.06.2009
Zobrazené
3 721 x
Autor:
pohladavka
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
1. Charakterizujte FM ako subsystém manažmentu ekonomického subjektu: Miesto FM v manažmente podniku súkromného ziskového sektora, v organizáciách, podnikoch a inštitúciách verej.sektora vychádza z teórie systémov. Teória systémov- systém vo všeobecnosti charakterizuje usporiadaná sústava prvkov, javov a procesov, ktoré sú navzájom previazané určitými vzťahmi(tvarovo-peňažnými). V podmienkach týchto vzťahov, ktoré v ňom prebiehajú, sa systém rozkladá na podsystémy a subsystémy. FM ako špecifická činnosť každého ekonomického subjektu, predstavuje nezastupiteľný subsystém v systéme manažmentu každej ekonomickej jednotky.
Za ekonomickú jednotku považujeme každý ekonomický subjekt, ktorý v ekonomickom systéme štátu plní nezastupiteľnú úlohu v reprodukčnom procese tvorby a užitia vytvoreného spoločenského produktu. Tento môže mať charakter podniku súkromného ziskového sektora alebo charakter organizácie, inštitúcie alebo verejného podniku verejného sektora.
Z časového hľadiska FM každého ekonomického subjektu zahrňuje dve oblasti:1, oblasť prevádzkového cyklu, zameranú na manažment činného (prevádzkového kapitálu) 2, investičného cyklu, zameranú na *tvorbu a obnovu finančnej štruktúry,* kapitálové investície. Zahrňujeme sem aj finančné rozhodovanie týkajúce sa dividendovej politiky.

Kľúčové slová:

Finančný manažment

manažér

úrok

Peňažné toky

hospodársky výsledok

finančná štruktúra