Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Úverové služby vybraných bánk

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
0 x
Veľkosť
0,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
31054
Posledná úprava
19.04.2010
Zobrazené
919 x
Autor:
lanas
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Problematika poskytovania bankových úverov je v čase hospodárskej krízy široko diskutovanou. V tomto čase je ochota bánk poskytovať bankové úvery strednodobého a dlhodobého charakteru znížená z dôvodu nižšej dôvery voči podnikateľským subjektom.
Hlavným cieľom tejto práce bolo poskytnúť pohľad na spektrum strednodobých úverov a problematiku úverovej politiky. Túto problematiku sledujeme na prípade dvoch bánk pôsobiacich na území Slovenska, a to Všeobecnej úverovej banky a Československej obchodnej banky. V tejto práci sa okrem pohľadu na úverovú politiku vybraných bánk zameriavame aj na porovnanie konkrétnych podmienok poskytovania strednodobých úverov a uloženia odporúčaní tak vybraným bankám, ako aj potenciálnym klientom.
Prvá kapitola tejto bakalárskej práce predstavuje prehľad dostupnej literatúry v danej problematike. Uvedený prehľad pokrýva prístupy viacerých autorov, ktorí sa tejto problematike venujú tak na Slovensku, ako aj v zahraničí. Zo slovenských autorov môžeme spomenúť profesorku Horváthovú, ktorá sa problematike bankovníctva venuje už dlhodobo. Táto problematika je pritom viac prakticky orientovaná, z toho dôvodu musí konštatovať, že bolo náročné vyhľadať rozsiahle publikácie, ktoré by danú problematiku riešili iba z teoretického pohľadu.
V druhej časti tejto práce sme sa venovali popisu konkrétnych vybraných bánk a ich úverovej politike v oblasti strednodobých úverov. Prostredníctvom popisu banky som poukázala na jej schopnosť poskytovať úvery a aj jej stabilitu v oblasti poskytovania bankových služieb. Stabilita a finančné zdravie banky bolo analyzované prostredníctvom niekoľkých finančných ukazovateľov.