Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Odchodový cestovný ruch Slovenska

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
20 x
Veľkosť
0,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
22673
Posledná úprava
22.04.2009
Zobrazené
1 718 x
Autor:
belera
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Úvod

Zahraničnému cestovnému ruchu sa pripisuje stále väčší význam. Je dôležitý z hľadiska stupňa rozvoja cestovného ruchu v krajine a kvality poskytovaných služieb. Je tiež významným ekonomickým činiteľom. A to nie len z pohľadu podnikateľských subjektov v cestovnom ruchu, ale aj z pohľadu štátu. Príjmy a výdavky zo zahraničného cestovného ruchu sa odrážajú na platobnej bilancii štátu.
Aktívny (príchodový) cestovný ruch predstavuje príjmy a pasívny (odchodový) cestovný ruch výdavky. Nie sú však dôležité iba príjmy platobnej bilancie z tovaru a služieb, dôležité sú aj výdavky.
Témou mojej seminárnej práce je zhodnotiť úroveň odchodového cestovného ruchu Slovenska, a to prostredníctvom najnavštevovanejších krajín, devízových výdavkov na pasívny cestovný ruch, ale aj zhodnotením súčasnej situácie na Slovensku a jej dopad na odchodový cestovný ruch.

Kľúčové slová:

cestovný ruch

odchodový cestovný ruch Slovenska

pasívny cestovný ruch

devízové výdavky

hospodárska kríza

vplyv hospodárskej krízy



Zdroje:
  • 1. Gúčik, M. 2000. Základy cestovného ruchu. Občianske združenie Ekonómia. Banská Bystrica: EF UMB, 2000. ISBN 80-8055-355-6.
  • 2. Gúčik, M. a kol. 2004. Krátky slovník cestovného ruchu. Slovensko-švajčiarskej združenie pre rozvoj cestovného ruchu. Banská Bystrica: EF UMB, 2004. ISBN 80-88945-73-9.