Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Má ľudský život zmysel?

«»
Prípona
.doc
Typ
esej
Stiahnuté
4 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
28845
Posledná úprava
21.12.2009
Zobrazené
1 513 x
Autor:
lucika2
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Má ľudský život zmysel?

Nie sme to práve my, kto dáva nášmu životu zmysel? Ja si myslím, že áno. Veď všetko čo povieme či vykonáme je našim vlastným rozhodnutím. Každý skutok, každá myšlienka je kúskom z nás. A my týmito skutkami a myšlienkami riadime náš život.

Život, ľudský život, je jedinečná, neopakovateľná a najvyššia hodnota. Mnoho filozofov, spisovateľov, psychológov a celkom obyčajných ľudí sa zamýšľa nad jeho zmyslom. Prečo sme vlastne na svete? Čo je zmyslom života? Tieto otázky si kladú ľudia už tisícročia.
Niekto za zmysel svojho života pokladá svoje deti – budúce pokolenie, ktoré pripravuje na život, aby mohli splodiť ďalšie pokolenia, aby ľudstvo nevyhynulo. Teda ich základnou hodnotou života je zachovať rod, zachovať život. Ale znamená to teda, že bezdetní ľudia nemajú zmysel života? Žijú títo ľudia nadarmo? Nie! Koľko ľudí chodí po našej planéte, toľko je zmyslov života.

Niektorí hľadajú zmysel života v práci. V činorodej činnosti, ktorá pomáha a uľahčuje život iným. Hodnota života pre týchto ľudí spočíva v kariére, v dosahovaní čo najlepšieho postavenia v spoločnosti.
Práca vedcov, lekárov a iných umelcov za mnohé roky priniesla ľudstvu úžasné hodnoty, ktoré sa môžu ďalej rozvíjať, zdokonaľovať a využívať v prospech ľudstva. Ale každý z týchto vedcov , spisovateľov či lekárov sa sám rozhodol pre svoj zmysel života.

Kľúčové slová:

zmysel zivota