Zásady správnej výrobnej praxe (HACCP) - Pivo
                            
																
																Semestrálna práca12 s. / 3. roč. / docx
																Stanovenie kritických bodov pri výrobe piva a z toho vyplývajucich kritických limitov.
1. Opis výrobku a stručný technologický postup výroby
Bežný názov - PIVO
Zloženie -	Voda, oxid uhličitý, alkoholy, organické kyseliny, dextríny, cukor, dusíkaté látky, minerálne látky, vitamíny.
Použitie - Priamy konzum, bežný konzument.
Druh balenia - Sklenené fľašky, plastové fľašky, plechovky, sudy.
Trvanlivosť - Trvanlivosť piva môže byt mikrobiologická, ktorá je zaistená pasterizáciou, koloidná tr... 
														 
                          
                         | 
                        
                          
                         | 
                        0,1 | 
                        45x | 
                         | 
                    
            
                                
                    
                        
                           
                          
                            Hygiena potravín - vypracované
                            
																
																Vypracované otázky17 s. / 3. roč. / doc
																Vypracované otázky na hygienu potravín 
														 
                          
                         | 
                        
                          
                         | 
                        0,2 | 
                        335x | 
                         | 
                    
            
                                
                    
                        
                           
                          
                            Hygiena potravín
                            
																
																Vypracované otázky89 s. / 3. roč. / pdf
																1. Postavenie a úloha štátu pri zabezpečovaní bezpečných potravín, legislatíva a kontrola
ÚLOHA VLÁDY
- zabezpečiť vhodné hospodárske a legislatívne prostredie
- zabezp. ochranu spotrebiteľov pred ochoreniami a poškodeniami zdravia prostredníctvom potravín
- zabezp. vhodnosť potravín pre ľudský konzum
- zachovať dôveryhodnosť v medzinárodnom obchode
- vzdelávať obyvateľov o hygiene potravín
ÚLOHA PRIMYSLU
- zabezpečiť výrobu vhodných a bezpečných potravín
- zabezpečiť zrozumiteľné označ... 
														 
                          
                         | 
                        
                          
                         | 
                        0,6 | 
                        40x | 
                         | 
                    
            
                                
                    
                        
                           
                          
                            Pozberové technológie
                            
																
																Vypracované otázky21 s. / 3. roč. / docx
																Vypracované otázky (aspoň ta väčšia časť) z predmetu Pozberové technológie.
1. Zostavenie strojovej linky na zber obiliaPozostáva z krokov, majúcich určité záväzné poradie. Toto poradie umožňuje, aby zostavená strojová linka zabezpečovala splnenie stanovenej úlohy v zmysle prijatých kritérií:
A.) Výber vhodného pracovného postupu
B.) Stanovenie nutnej dennej výkonnosti strojovej linky
C.) Určenie kľúčového článku
D.) Dimenzovanie článkov (určenie počtu prvkov v nich)
E.) Analýza možných ... 
														 
                          
                         | 
                        
                          
                         | 
                        0,1 | 
                        18x | 
                         | 
                    
            
                                
                    
                        
                           
                          
                            Protokoly 1 až 5 z analytickej chémie
                            
																
																Meranie13 s. / - roč. / docx
																Protokol č. 1
Názov: Dokazovanie reakcie aniónov a katiónov
Úloha: Určte, aký katión a anión sa nachádza v neznámej vzorke
Princíp: 
a) Dôkaz katiónu – na základe výsledkov skupinových reakcii s činidlami HCl, NaOH (+ prídavok nadbytku činidla), KI, K2Cr2O4, NH4OH, pripadne ďalšími vydedukujeme malú skupinu katiónov (alebo 1 katión), ktoré sa pravdepodobne nachádzajú vo vzorke. Na základe reakcii vzorky so selektívnymi alebo špecifickými skúmadlami dokážeme prítomný katión.
b) Dôkaz aniónu ... 
														 
                          
                         | 
                        
                          
                         | 
                        0,1 | 
                        14x | 
                         | 
                    
            
                                
                    
                        
                           
                          
                            Elektroforéza
                            
																
																Semestrálna práca11 s. / 3. roč. / docx
																V tejto práci je popísaná elektroforéza a rôzne jej rôzne metódy.
1 Elektroforéza
1.1 Princíp elektroforézy
Elektroforéza je metóda, ktorá využíva schopnosti nabitých častíc v elektrickom poli. Vzhľadom k tomu, že rýchlosť pohybu častíc je závislá na veľkosti náboja a veľkosti molekuly, rôzne veľké a rôzne nabité molekuly sa budú pohybovať odlišnou rýchlosťou. Môžeme preto elektroforézu využívať k separácii látok a to predovšetkým pre analytické účely, avšak elektroforéza sa využíva aj na úče... 
														 
                          
                         | 
                        
                          
                         | 
                        0,1 | 
                        4x | 
                         | 
                    
            
                                
                    
                        
                           
                          
                            Morfológia - svalová sústava + ťahák
                            
																
																Manuál7 s. / 2. roč. / rar
																Svalová sústava na morfológiu stavovcov + ťahák 
														 
                          
                         | 
                        
                          
                         | 
                        0,1 | 
                        1x | 
                         | 
                    
            
                                
                    
                        
                           
                          
                            Biologicky aktívne látky v potravinách
                            
																
																Prednášky59 s. / 3. roč. / pdf
																Prednášky (skenované prezentácie) z predmetu Biologicky aktívne látky v potravinách. 
														 
                          
                         | 
                        
                          
                         | 
                        22,9 | 
                        10x | 
                         | 
                    
            
                                
                    
                        
                           
                          
                            Morfológia - oblasti tela
                            
																
																Manuál2 s. / 2. roč. / docx
																Oblasti tela na morfológiu 
														 
                          
                         | 
                        
                          
                         | 
                        0,1 | 
                        2x | 
                         | 
                    
            
                                
                    
                        
                           
                          
                            Vypracovné otázky z biochemie
                            
																
																Vypracované otázky34 s. / 2. roč. / pdf
																vypracované otazky z biochemie, enzými, krebsov cyklus, calvinov cyklus 
														 
                          
                         | 
                        
                          
                         | 
                        2,3 | 
                        13x | 
                         |