Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Postklasický film a jeho tendencie

«»
Prípona
.docx
Typ
ročníková práca
Stiahnuté
22 x
Veľkosť
0,5 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
40873
Posledná úprava
01.06.2013
Zobrazené
2 921 x
Autor:
ivan.pasko
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Práca popisuje, analyzuje a detailne skúma prehľad kinematografie v postklasickom období. Detailne analyzuje vývoj dejín s viazanosťou na kinematografiu. Špecifikuje technické vynálezy, druhy záznamových médií, opisuje a prognosticky zhŕa predpoklady budúceho vývinu. Charakterizuje dobu „Nového Hollywoodu“, jeho filmy a koniec éry. Prostredníctvom recenzií predstaví výraznejšie filmy postklasickej doby a životopismi popíše významných režisérov a ich dielo.

Tematika postklasického filmu mi je najbližšia, keďže s ňou prichádzam pravidelne do kontaktu v podstate už od narodenia, a to tak, že väčšina filmov mnou zhliadnutých v kine, či televízii pochádza práve z tohto obdobia. Okrem vizuálneho štýlu sa budem zaoberať i celkovými zmenami v Hollywoode, ku ktorým došlo v posledných niekoľko deseaťročiach. Aký vplyv mali na filmový priemysel nové médiá a záznamové médiá. 

Postmoderný film prináša veľký progres v dejinách kinematografie. Zásadným spôsobom vykreslil postupy ako: vystupňovanie strachu, sexuálne motívy, brutalitu, drogy, obyčajnosť každodenného života, obyčajných ľudí a preexponované správanie hrdinov.

Novými sú aj hra s detailom, polodetailom a polocelkom, nájazdy kamery či vykreslenie morálky hlavného hrdinu. Nový film mal prinášať aj menej obľúbené témy, či filmy pre náročného diváka. No najpodstatnejšie boli veľkofilmy, ktoré dokázali prilákať davy a umožnili veľkým spoločnostiam začať novú éru biznisu.

V práci sa snažím zachytiť prierez tohto žánru a zdôrazniť jeho hlavné črty.

Kľúčové slová:

postklasický film

tendencie

semstrálna práca

dejiny filmu

zábojník

fmk

záverečná práca



Obsah:
  • 1. Obdobie Nového Hollywoodu 5
    2. Charakteristika filmov Nového Hollywoodu 5
    3. Osem rôznych filmov Nového Hollywoodu 9
    4. Koniec éry Nového Hollywoodu 15
    5. Technologický pokrok a nová éra rozvoja kinematografie 16
    6. Postklasické filmy 23
    7. Režiséri postklasických filmov 27
    8. Záver 32
    9. Pužitá literatúra a zdroje 33

Zdroje:
  • BELTON, John, American Cinema/American Culture, McGraw/Hill, New York, 1993
  • Biskind, Peter (1998). Easy Riders, Raging Bulls: How the Sex-Drugs-And Rock 'N Roll Generation Saved Hollywood (Simon and Schuster) ISBN 978-0684857084, str. 288
  • Schatz, Thomas “The New Hollywood”, in Film Theory goes to the Movies , by Jim Collins, Hilary Radner and Ava Preacher Collins(eds.) outledge, New York, 1993 str. 12
  • ...