Hodnotenie potravín - Víno
Semestrálna práca14 s. / 2. roč. / doc
Víno je známe v ľudskej pospolitosti tisícky rokov. Prelína sa ľudskou kultúrnou históriou bez ohľadu na náboženstvo, rasu a zemepisný pôvod. Jedni ho oslavovali, iní zatracovali. História najušľachtilejšieho nápoja je zároveň rovnako pestrá a pútavá ako história jeho pestovateľov a ctiteľov. V starom Grécku i Ríme, u Židov a v celej kresťanskej ére patrilo víno ku každodennému životu. V dejinách je víno často nazývané nápojom, ktorý zohral dôležitú rolu nielen pri slávnostných a spoločenských u...
|
|
0,1 |
2x |
|
Význam živín, ich delenie, schém a zloženia mäsa , mlieka a produktov z nich vyrobených
Prezentácia17 s. / 2. roč. / ppt
Pre organizmus zvierat a tvorbu ich produktov je nutné a dôležité aby sa do organizmu dostávali biologické zlúčeniny, t.j. látky anorganického a organického pôvodu, ktoré sú potrebné na výživu živých organizmov, ktoré označujeme súhrnným názvom : živiny. Živiny sú potrebné na : zabezpečenie všetkých životných procesov ako: trávenie pohyb, udržanie telesnej teploty, rast, rozmnožovanie, tvorba telesnej hmoty (predovšetkým svalový prírastok), produkcia mlieka u laktujúcich zvierat, produkcia vaj...
|
|
0,1 |
15x |
|
Cukrová repa
Seminárna práca14 s. / 2. roč. / doc
Cukrová repa je v pôdno-klimatických podmienkach Slovenska už prakticky viac ako storočie významnou plodinou osevného postupu, čomu nasvedčuje aj vyše 100 - ročná tradícia cukrovarníctva na Slovensku. Za toto obdobie došlo k výrazným zmenám v pestovaní tejto plodiny nielen z hľadiska biologických materiálov, ale aj z hľadiska technológii pestovania, vrátane významných zmien v technike od základného obrábania pôdy až po zber. Aj napriek tomu nemôžeme byť so súčasným stavom vo výrobe repy spokojní...
|
|
1,4 |
13x |
|
Výroba a hodnotenie medoviny
Seminárna práca11 s. / 2. roč. / docx
ÚVOD
Medovina a jej história
Kvasené nápoje z medu sa konzumovali prakticky všade tam, kde človek začal med zbierať a skladovať. Med bol v prehistorických dobách jediným koncentrovaným sladidlom a skvasený med mohol človeku poskytnúť prvý bežný alkoholický nápoj v dobe, keď mali naši prapredkovia ešte dlhú cestu k tomu, aby sa cielene zaoberali pestovaním obilia a rôzneho ovocia za účelom prípravy opojného moku...
|
|
0,1 |
4x |
|