Vplyv ekologického poľnohospodárstva na kvalitu rastlinnej produkcie
Semestrálna práca21 s. / 1. roč. / pptx
Ekologické poľnohospodárstvo» môžeme ho definovať ako vyvážený agroekosystém, ktorý má trvalý charakter,» je založený predovšetkým na obnoviteľných a miestnych zdrojoch.Biodiverzita» EP závisí od prírodnej rôznorodosti - od semienka až po hotové jedlo, v celej poľnohospodárskej krajine, » je oslavou chute, výživovej hodnoty a kultúry plodín, ktoré jeme, a ktoré nám skvalitňujú stravovanie a zdravie.Cieľ ekologického poľnohospodárstva» výroba vysokokvalitných potravín pri využití metód šetrných k...
|
|
0,8 |
2x |
|
Politika EU v oblasti životného prostredia - vypracované otázky
Vypracované otázky9 s. / 5. roč. / docx
10 otázok vypracovaných otázok na politiku európskej únie v oblasti životného prostredia
Bonský dohovor a jeho ciele
Dohovor o ochrane stahovavych druhov volne zijucich zivocichov prijaty 23.6.1979 v Bonne. SR pristupila k dohovoru v r.1994.
Cielom dohovoru je ochrana a zachovanie vsetkych stahovavych druhov volne zijucich zivocichov. Osobitny doraz sa pritom kladie na druhy, ktore su kriticky ohrozene. Ucinna ochrana stahovavych druhov zivocichov totiz nie je mozna bez uzkej spoluprace vse...
|
|
0,1 |
4x |
|
Šošovica jedlá (Lens culinaris)
Seminárna práca18 s. / 1. roč. / pptx
HISTÓRIA» Šošovica bola jednou z prvých domestifikovaných rastlinných druhov, poznatky o tejto plodine sú rovnako staré ako poznatky o jačmeni alebo hrachu.Táto plodina dostala meno Lens culinaris v roku 1787, ktoré pomenoval Medikus, nemecký botanik a fyzik. » Údajne pochádza z prednej Ázie, kde ju tamojší roľníci pestovali už od 3. Tisícročia pred naším letopočtom. Avšak pestovala sa aj v Egypte. Jej zrelé struky sú z obľubou konzumované predovšetkým v Indii. U nás je známa v podobe malých zre...
|
|
1,0 |
2x |
|
Udržateľné poľnohospodárstvo v živočíšnej výrobe - vypracované
Vypracované otázky8 s. / 5. roč. / doc
Vypracované otázky na skúšku
|
|
0,1 |
21x |
|
Environmentálne riziká chovu dobytka
Prezentácia8 s. / 1. roč. / pptx
» V súčasnosti sa v krajinách s vyspelým poľnohospodárstvom intenzívne diskutuje o potrebe dosiahnuť jeho trvalej udržateľnosti. Udržateľný rozvoj má tri rozmery ekonomický, sociálny a environmentálny.» To znamená, že poľnohospodárstvo má plniť okrem produkčnej a sociálnej funkcie aj funkciu ekologickú.» Ústredným environmentálnym problémom v chove hospodárskych zvierat je metabolizovanie krmiva a následná produkcia exkrementov.» Z toho vyplýva, že environmentálny problém v chove zvierat, počnúc...
|
|
0,3 |
1x |
|