Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 035   projektov
0 nových

Spracovanie záhradníckych produktov - testy

«»
Prípona
.zip
Typ
testy
Stiahnuté
6 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
43796
Posledná úprava
11.08.2015
Zobrazené
1 250 x
Autor:
ferdomravec
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
1.LUPANIE mechanicke,horuc.parou al.vodou, lupanie roztokom solí al. NaOH. 1Mechanicke-na bubnovych al..valčekov.bruskach,vysoke naroky na rovnomernost plodu. Na sustave pritlač.nozov- jablka a hrusky,plod sa nasadi na otač.sa trn, lupanie vykon.nož,kt.je upevn.na pruzine a posuva sa pozdlz plodu. 2 Lupanie parou vhodne pre koren.zeleninu ,zemiaky,cibulu-vystavenie suroviny posob.horuc.pary,čim sa supka uvolni a nasleduje odstranenie supky spchovanim v sprchov.pračkach. 3chemicke-vhodne pre vačšinu druhov ov.a zel.,pred lupanie sa osprchuje a mača sa v lupacom roztoku NaOH,mačanie trva 1-10 min.po odmočen.sa šupka odstrani sprchovanim.


2.FAKTORY TERMOSTERILIZACIE a popísat bližšie vplyv T a času -faktrory= 1Vplyv zlozenia potraviny, 2.Vplyv vlhosti prostredia, 3.Vplyv počenosti m-ov, 4.Vplyv teploty a času ´=na usmrtenie m-ov a inaktivaciu enzymov maju spolurozhodujucu ulohu T a čas posob.danej T. Cas potrebny k tomu aby aplikovana konštantna T znizila počet m-ov na pozadovanu uroven-smrtiaci letalny čas. Plati vztah t=-k.log.D+q . Sledovanim hodnot D a zistujeme dosiahnutie rovnakeho steriližač.učinku pri roznych kombinaciach T a času. Zavislost medzi T a časom sterilizacie je neiramoumerna.

Kľúčové slová:

spracovanie

záhradníckych

produktov

spu



Obsah:
  • testy

Zdroje:
  • cvičenia
  • prednášky
  • skúšky
  • Goliáš,J. : Skladování a zpracování I. Brno, 1983
  • Horčin, V. - Brindza, P. : Skladovanie ovocia a zeleniny. SPU Nitra, 2007, 150 s.
  • Horčin, V. : Technológia spracovania ovocia a zeleniny, SPU Nitra, 2004, 142 s.
  • Kyzlink : Teoretické základy konzervace potravin. Alfa SNTL, Praha 1988