Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 034   projektov
0 nových

Výpis podláh

«»
Prípona
.dwg
Typ
technický výkres
Stiahnuté
3 x
Veľkosť
1,0 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
43006
Posledná úprava
31.01.2014
Zobrazené
3 329 x
Autor:
peppo
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Vypis podláh v cade


Ako podkladová vrstva pod plávajúce podlahy sa používa tenká penová fólia Mirelon. Ta dorovnáva mierne nerovnosti, odvádza vlhko spod podlahy, tlmí hluk pri kráčaní a pruží, čím zmäkčuje chôdzu po podlahe. Mirelon kladieme v pruhoch a na doraz, nie cez seba.

Pokládka plávajúcej podlahy začína väčšinou od ľavej steny miestnosti smerom doprava. Ak potrebujeme presné napojenie, napríklad na dlažbu, je možné začať pri dlažbe a pokračovať ďalej do miestnosti smerom k protiľahlej stene. V prípade atypických pôdorysov miestností si pokládku vždy najprv dobre premyslíme.

Príprava obkladu a podkladu pred položením

Nevyhnutným predpokladom na začatie kladačských prác je príprava stabilného podkladu, ktorý musí mať dostatočnú pevnosť a musia byť zbavený zbytkov prachu, mastných škvŕn a prebytočnej vody. V prípade potreby sa vykonáva izolačné a penetračné nátery.

Pred začatím obkladačských prác sa odporúča rozložiť obkladové prvky z niekoľkých kartónov do plochy min. 2 m2 a vykonať kontrolu celkového vzhľadu a najmä preveriť zostavenie obrazcov kombinovaných z rôznych typov výrobkov, rôznofarebných základov a doplnkov, dekoračných pásikov, listiel, apod Odporúča sa nechať schváliť navrhnuté zostavu majiteľom, investorom alebo užívateľom objektu.

Kľúčové slová:

výpis podláh

výkres

skladba podláh

podlahové vrstvy

podlahy



Obsah:
  • Výpis podlahových konštrukcii- skladby
    Druhy podlahových vrstiev:
    Pláv. podlaha
    Ker. dlažba
    PVC linoleum- Pri inštalovaní linolea budeme potrebovať nasledujúce náradie: rovné oceľové pravítko, ozubenú špachtľu na rozotieranie lepidla, nôž s rovnou a zahnutou čepelou, reverzný značkovač spojov, orezávač krajov, kladivko na pokladanie linolea, prítlačný valec, ručnú frézku, teplovzdušnú zváračku, orezávač šnúry + sane, vankúšiky pod kolená.
    Zaobstarajte si ručný vozík pre uľahčenie manipulácie s náradím.

Zdroje:
  • Technologia vystavby BUDOV- PODLAHY