Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 035   projektov
0 nových

Technické zariadenia budov - Schéma vykurovania - rez

«»
Prípona
.rar
Typ
technický výkres
Stiahnuté
1 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
44069
Posledná úprava
18.02.2014
Zobrazené
2 511 x
Autor:
peppo
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Schéma vykurovania - rez

v ľudskej reči znamená, či budú v dome radiátory alebo podlahové vykurovanie, či máte navrhnutú vysokoteplotnú alebo nízkoteplotnú vykurovaciu sústavu, prípadne ich kombináciu, alebo či budete ako teplonosné médium namiesto vody používať radšej vzduch. Možností je veľa a ich kombinovanie vás opäť veľmi rýchlo privedie na posedenie k odborníkovi-kúrenárovi. Centrálna vykurovacia sústava sa, navyše, dá kombinovať s nejakým typom lokálneho zdroja tepla, ako je napríklad kozub alebo kachľová pec, a v mnohých prípadoch je to aj veľmi výhodné.

Ďalšou otázkou je palivo. Poznáme pevné, plynné a kvapalné. Okrem toho je tu aj možnosť kúriť elektrinou alebo, z dlhodobého hľadiska možnosť najvýhodnejšia, využiť tepelnú energiu slnka. Zamyslite sa aj nad tým, na čo všetko bude navrhované zariadenie slúžiť. Dnešné technológie dokážu okrem kúrenia a prípravy teplej vody zabezpečiť aj chladenie, takže stačí len vzniesť požiadavku a všetko je možné.
Z hľadiska obsluhy si musíte stanoviť, aký komfort požadujete. Či je vám po vôli chystanie dreva a prikladanie do kotla, alebo chcete mať komfort porovnateľný s ústredným vykurovaním.

A napokon výška investície. Môžete si vybrať nižšiu investíciu do zariadenia na spaľovanie fosílnych palív, čo síce nie je veľmi vizionársky spôsob myslenia, ale keď peňaženka nepustí, treba robiť kompromisy. Druhou, avšak drahšou možnosťou sú zariadenia na spracovanie obnoviteľných zdrojov energie, ako sú tepelné čerpadlá, slnečné kolektory a fotovoltické články.

Kľúčové slová:

Schéma vykurovania

rez

technické zariadenia budov

TZB

vykurovanie



Obsah:
  • Schéma vykurovania stavebného objektu
    rez vykurovania
    Vykurovacia sústava

Zdroje:
  • Technické zariadenia budov - vykurovanie budov