Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 035   projektov
0 nových

Konštrukcie budov - Schéma schodísk - výkres

«»
Prípona
.rar
Typ
technický výkres
Stiahnuté
4 x
Veľkosť
0,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
43568
Posledná úprava
10.02.2014
Zobrazené
4 255 x
Autor:
peppo
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Schéma schodísk


Materiálové riešenia
Vďaka parametrom vyplývajúcim z prevádzky možno v bytových domoch pri predĺžení do podkrovia navrhovať schodiská železobetónové, oceľové, oceľové kombinované s drevenými nástupnými plochami a samonosné drevené. Krivočiare typy
schodísk v rodinných domoch alebo mezonetových bytoch môžu byť železobetónové, drevené, či oceľové schodnicové. Na priamočiare schodiská sú vhodné všetky druhy materiálov. Ich výber závisí od toho, či sú materiály umiestnené voľne v priestore, alebo uzavreté v telese schodiska. Voľne umiestnené schodiská môžu vytvárať dekoratívny prvok interiéru alebo priestor opticky deliť.

Kľúčové slová:

Schéma schodísk

výkres

cad

konštrukcia

budova

schodisko



Obsah:
  • Schodisko je komunikačný priestor, v ktorom sú umiestnené schody. Schodište vertikálne spája jednotlivé podlažia budovy tak, že umožňuje pohodlný a bezpečný výstup a zostup osobám do ktoréhokoľvek podlažia. Schodiskový priestor je osvetlený prirodzeným svetlom (cez okenné otvory v schodiskových stenách) alebo umelým osvetlením. V schodišti nesmie byť umiestnená žiadna miestnosť, sklad a pod. (okrem komôr na umiestnenie náradia na upratovanie).