Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Konštruovanie 1 - vypracované otázky ku skúške

«»
Prípona
.rar
Typ
študijný materiál
Stiahnuté
108 x
Veľkosť
17,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
37243
Posledná úprava
05.04.2011
Zobrazené
3 231 x
Autor:
kajo771
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Všetky vypracované otázky ku skúške z predmetu Konštruovanie 1 + otázky ku skúške z predmetu Konštruovanie 1.

1. Opíšte význam a úlohu technickej normalizácie. Predmety technických noriem. Národné a medzinárodné inštitú-cie na riadenie normalizačných činností. Rozdelenie noriem podľa dôležitosti a oblasti platnosti. Záväznosť STN. 2. Uveďte druhy a vytvorenie formátov výkresov hlavného radu ISO-A a predĺžených formátov. Označovanie formátov, poloha výkresových listov. Úprava výkresových listov podľa STN EN ISO 5457 (rámček, orient. mriežka, stred. značky, …). Všeobecné zásady skladania výkresov. Popíšte identifikačné a informačné údaje uvádzané v ti-tulnom bloku a v súpise položiek. Odkazy na časti výrobkov na zostavných výkresoch.

3. Popíšte (použitím obrázkov) normalizované metódy premietania a zobrazovania na technických výkresoch (stre-dové, axonometrické, kolmé). Uveďte názvy a označenie 6–tich obrazov predmetu pri kolmom zobrazovaní na nie-koľko priemetní podľa smerov pohľadov. Pomocou obrázkov popíšte umiestňovanie pohľadov na výkrese pomocou dvoch premietacích metód a v smere odkazových šípok. Grafické symboly premietacích metód.

4. Vysvetlite čiastočné a pootočené, miestne a rozvinuté pohľady. Uveďte príklady dvoch spôsobov ohraničenia čias-točných alebo prerušených obrazov, zobrazenie počiatočných a konečných obrysov, krajných polôh pohyblivých sú-čiastok, priliehajúcich (susediacich) častí. Kreslenie a označovanie vzorkovaných povrchov, malých sklonov (úko-sov) alebo zakrivení.

Kľúčové slová:

konštruovanie

súčiastky

vôľa

presah

metódy premietania

kreslenie



Obsah:
  • vypracované otázky ku skúške z Konštruovania 1 + otázky na skúšku

Zdroje:
  • Kniha - konštruovanie 1, Strojnícke tabuľky, prednášky