Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Vybrané okruhy z Ekonómie a Ekonomiky k príprave na štátne skúšky

«»
Prípona
.pdf
Typ
skriptá
Stiahnuté
20 x
Veľkosť
2,9 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
42261
Posledná úprava
21.07.2013
Zobrazené
1 347 x
Autor:
Sochy
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Učebný materiál "Vybrané okruhy z ekonómie a ekonomiky k príprave na štátne skúšky" je určený predovšetkým poslucháčom Fakulty manažmentu PU v Prešove. Táto učebná pomôcka si v žiadnom prípade nekladie za ciel poskytovať ucelený výklad ekonómie a ekonomiky (t.j. nahradzovať odborné učebnice alebo skriptá), je iba ich doplnkom k príprave na štátne skúšky.

Publikácia je koncipovaná tak, aby umožnila študentovi preniknúť do kvality svojich vedomostí z vybraných okruhov Mikroekonómie, Makroekonómie, Podnikovej ekonomiky, Národohospodárstva, Svetovej ekonomiky a Podnikania malých a stredných podnikov. Učebný text je predovšetkým určený tým čitateľom, ktorí už mali tú možnosť osvojiť si poznatky z predkladanej problematiky.

Použitie daného učebného textu je v prvom rade určené študentom k príprave na štátne skúšky a na overenie už získaných znalostí počas predchádzajúcich rokov štúdia. Na druhej strane obsah publikácie je možné použiť aj pri samoštúdiu z vybraných predmetov, ktoré napĺňajú problematiku ekonómie a ekonomiky.

Učebná pomôcka je rozdelená do šiestich základných oblastí (kapitol), ktoré reprezentujú okruhy za jednotlivé predmety vyučovaných na Katedre ekonómie a ekonomiky tvoriace základ okruhov k príprave na štátne skúšky. Pri každom okruhu je uvedený zoznam odporúčanej literatúry.

Učebný materiál ďalej obsahuje možnosť preskúšať sa z vybraných okruhov pomocou otázok testového typu, teda otázok vždy s jednou možnosťou voľby. Jednotlivé otázky sú zoradené v logickom slede vybraných okruhov, čím sa predkladaný materiál stáva jasnejším a zrozumiteľnejším. Študentovi umožňuje overenie kvality svojich získaných vedomostí a následne vyhodnotiť získané skóre za jednotlivé okruhy.

Kľúčové slová:

okruhy

ekonómia

ekonomika

štátna skúška

národohospodárstvo

podniková ekonomika

podnikanie malých a stredných podnikov

medzinárodné ekonomické vzťahy



Obsah:
  • 1. Vybrané okruhy z makroeknómie
    2. Vybrané okruhy z mikroeknómie
    3. Vybrané okruhy z podnikovej ekonomiky
    4. Vybrané okruhy z národohospodárstva
    5. Vybrané okruhy zo svetovej ekonomiky a medzinárodných ekonomických vzťahov
    6. Vybrané okruhy z podnikania malých a stredných podnikov