Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 034   projektov
0 nových

Výroba a spotreba potravín

«»
Prípona
.docx
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
2 x
Veľkosť
0,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
45011
Posledná úprava
10.04.2014
Zobrazené
1 482 x
Autor:
richard.repisky
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Potraviny a výživa zásadne ovplyvňujú život a vývoj nielen jednotlivcov, ale celej spoločnosti. Výživa ako taká v sebe spája produkčné, zdravotné, a ekonomické aspekty. Výživa, zdravie a hospodárstvo sú navzájom prepojené systémy. Spotreba potravín výrazne vplýva na zdravotný stav obyvateľstva a formuje zdravotnú kondíciu všetkých štruktúr spoločnosti.
Viacero významných inštitúcií a organizácii skúma problematiku hladu vo svete a v jej jednotlivých regiónoch. Takouto organizáciou je napr. FAO.
Hlad možno jednoznačne zaradiť medzi fenomény, ktoré hýbu svetom. V zásadnej miere ovplyvňuje životy obyvateľov, chod hospodárstva a dokonca aj mier v jednotlivých regiónoch zeme. Hlad môžeme definovať ako stav, kedy je príjem potravy človeka dlhodobo menší ako sú jeho minimálne energetické požiadavky. Hlad je výsledkom nedostatku potravín a prejavuje sa podvýživou. Hlad znamená neprijímanie dostatočného množstva potravy.
V prvej kapitole sa zameriame na príčiny a dôsledky hladu vo svete, ako sú prírodné a klimatické zmeny ovplyvňujú produkciu potravín a následne aj hlad v jednotlivých regiónoch sveta. V druhej kapitole si rozdelíme produkciu potravín vo svete. Ďalej sa oboznámime z chudobou vo svete. V štvrtej kapitole sa budeme zaoberať medzinárodným obchodom a cenami potravín vo svete. V piatej kapitole sa dozvieme ako vojnové konflikty ovplyvňujú chudobu a hlad vo svete. Šiesta kapitola, podľa môjho úsudku najdôležitejšia, pojednáva o tom, ako je vo svete rozšírený hlad. Máme to znázornené aj na jednej mape a grafe. Siedma kapitola sa zaoberá hlavnými problémami sveta a ako tieto ovplyvňujú hlad vo svete. Ôsma kapitola je diskusia, v ktorej sa snažíme nájsť riešenie pre dané problémy. A zameriavame sa na nové možnosti riešení svetovej problematiky.
Cieľom predkladanej seminárnej práce je sa zamerať na to, čo a ako ovplyvňuje hlad vo svete a aká je produkcia a spotreba potravín v jednotlivých regiónoch sveta. Zároveň sa pokúsime nájsť možnosti pre riešenie svetového problému s hladom.

Kľúčové slová:

chudoba

hlad

konflikty

klimatické zmeny

ekonómia

podnikanie



Obsah:
  • Paneurópska vysoká škola 1
    Fakulta ekonómie a podnikania 1
    Seminárna práca 1
    Výroba a spotreba potravín - 1
    Štruktúra potravinovej spotreby - regionálne bilancie a diferencie 1
    Bratislava, ak. rok 2013/2014 2
    1.1 Príčiny a dôsledky hladu vo svete 11
    2.1 Prírodné hrozby a klimatické zmeny 11
    3.1 Produkcia potravín v regiónoch 13
    4.1 Chudoba vo svete 14
    5.1 Medzinárodný obchod a ceny potravín 14
    6.1 Vojnové konflikty 16
    7.1 Rozšírenie hladu vo svete 17
    8.1 Medzi hlavné problémy sveta 18
    9.1 Diskusia 18

Zdroje: