Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Voľný pohyb služieb

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
1 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
38928
Posledná úprava
03.12.2011
Zobrazené
1 544 x
Autor:
zabuliatko2
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Seminárna práca sa bude zaoberať jednou z pozitív vstupenia do európskej únie. A jej cieľom je priblíženie sa problematiky spojenej s voľným pohybom služieb, bude sa zaoberať pojmami, ktoré pramenia s poskytovaním služieb.
Touto tematikou sa média do veľkej hĺbky nezaoberajú, literatúra sa nám zháňala veľmi ťažko, nakoľko nie všetky zdroje boli použiteľné a neboli pravdivo podložené. Aj tak dúfame, že práca poskytne čitateľovi prehľad o voľnom poskytovaní služieb a vyznaním sa v tejto tematike. V nasledujúcom texte sa budeme zaoberať voľným pohybom služieb a na to, aby sme presne vyjadrili čo to je ten pohyb služieb musíme si zadefinovať teda začať, čo je to vnútorný, spoločný ale hlavne vystihujúce slovo jednotný trh Európskej únie.
Myšlienka na zavedenie jednotného spoločného trhu sa zrodila už v 50 rokoch minulého storočia. Do praxe sa dostala až v roku 1972. Od vtedy sa neustále spoločný trh vyvíja a je to veľmi úspešný projekt, ktorý má zaručiť európskym zemiam konkurenciu schopnosť a hospodársky rast.

Kľúčové slová:

voľný pohyb služieb



Zdroje: