Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Program vzdelávania formou nácviku základných sociálnych zručností

«»
Prípona
.docx
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
1 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
42494
Posledná úprava
25.12.2013
Zobrazené
874 x
Autor:
simoneta
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Riešenie problémov súvisiacich s rómskou komunitou prostredníctvom projektu: Program vzdelávania formou nácviku základných sociálnych zručností. Ide o opis projektu: Program vzdelávania formou nácviku základných sociálnych zručností, ktroý bol vytvorený a realizovaný prostredníctvom rozvojovej agentúry TSK.

Ide o programy vzdelávania a prípravy pre trh práce znevýhodnených uchádzačov o zamestnanie s výrazným zacielením na osoby vzdialené od trhu práce s osobitným zreteľom na osoby z marginalizovaných rómskych komunít.
Daný projekt sa zameriava na nácvik základných sociálnych zručností pre rómske deti vo veku 12 - 16 rokov, pochádzajúce zo sociálne znevýhodneného prostredia pre obyvateľov zo segregovaných a separovaných rómskych komunít.
Problematika Rómov je jednou z mnohých tém, ktoré rezonujú v našej spoločnosti. Vzdelávanie je podmienkou rozvoja každého ľudského spoločenstva, ale aj nevyhnutnou potrebou osobnostného rastu človeka pripravujúceho sa na vlastný život, na začlenenie sa do spoločnosti. O to viac platí pre Rómov, lebo väčšina z nich význam vzdelania pre svoj život podceňuje.
Dôvod, prečo treba riešiť vzdelávanie Rómov je určite potrebné. V dôsledku ich nevzdelanosti a zaostalosti vyplýva veľmi vysoká nezamestnanosť Rómov, kedy štát musí vynakladať vysoké finančné prostriedky na zabezpečenie ich základných životných potrieb.
...

Kľúčové slová:

sociálna práca

rómovia

vzdelávanie

rómska komunita

sociálne zručnosti rómov

problematika rómov

nezamestnanosť rómov