Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 035   projektov
0 nových

Rozšírenie prístupu na internet do stredných škôl na strednom Slovensku

«»
Prípona
.doc
Typ
semestrálna práca
Stiahnuté
6 x
Veľkosť
0,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
21225
Posledná úprava
19.03.2009
Zobrazené
1 488 x
Autor:
primalex
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Slovensko zaostáva v procese informatizácie za svetom, a to nielen za vyspelými krajinami Európskej únie, ale aj za okolitými krajinami z Višegrádskej štvorky. Samozrejme, je vždy otázne ako merať stupeň informatizácie spoločnosti a každé kritérium sa dá spochybniť.
Stupeň informatizácie spoločnosti samozrejme nie je možné redukovať len na mieru používania Internetu v spoločnosti. Avšak Internet nie je len populárnym symbolom informačnej doby, ale tiež akýmsi lakmusovým papierikom celkového stavu, povestnou špičkou ľadovca. Pretože rozsiahle používanie Internetu si vyžaduje, aby boli v krajine splnené určité predpoklady, napr. všeobecné používanie osobných počítačov, vybudovaná moderná telekomunikačná infraštruktúra s nízkymi cenami pre užívateľov Internetu, začlenenie výučby prácu z IT technológiami na stredných školách atď..

Výsledkom projektu by bola vytvorená komunikačná sieť na stredných školách v lokalite stredného Slovenska, ktoré má najslabšie vybudovanú, alebo ju nemajú vybudovanú vôbec, alebo na slabej úrovni, ktorá nezodpovedá možnostiam rýchleho internetu. Umožniť žiakom kvalitné vyučovacie hodiny v moderne zariadených učebniach a zabezpečiť profesionálnu výučbu.

Kľúčové slová:

informatizácia

internet na skolach

rozsirenie internetu