Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 035   projektov
0 nových

Média a spoločnosť

«»
Prípona
.doc
Typ
semestrálna práca
Stiahnuté
24 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
23305
Posledná úprava
03.05.2009
Zobrazené
3 842 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Žijeme vo svete, v ktorom nezastupiteľné miesto má už aj moderná technika a najrôznejšie komunikačné prostriedky. Informácie sú oveľa dostupnejšie a našim svetom hýbu médiá a masmédiá. Našu dobu by asi najlepšie charakterizovala televízia, internet a najrôznejšie rozhlasové či tlačové médiá. Reklama sa stala jedným z najvýznamnejších artiklov, bez ktorej niet nádeje na úspech.
Mnoho ľudí by možno s názorom, že médiá hýbu svetom a teda ovplyvňujú naše konanie a správanie, nesúhlasilo. Na druhej strane sa však už o mnoho menej nájde tých, ktorí by si cez deň aspoň na chvíľu nezapli televíziu, rozhlas, nepozreli sa na internet, či neprečítali nejaké noviny alebo časopis. Náš voľný čas a s ním spojený relax, si už bez médií nevieme ani predstaviť.
Toto je teda hlavný dôvod prečo dnes majú médiá a predovšetkým masmédiá takú obrovskú moc a prečo na nás tak veľmi vplývajú.
Cieľom tejto práce ktorá je spracovaná na základe knihy Média a společnost od autorov J. Jiráka a B. Kopplovej, je poukázať na tento vplyv.

Kľúčové slová:

médiá

masmédia

komunikačné prostriedky



Zdroje:
  • Jirák - Kopplová, 2003