Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Ciele hospodárskej politiky

«»
Prípona
.doc
Typ
semestrálna práca
Stiahnuté
16 x
Veľkosť
0,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
20248
Posledná úprava
27.02.2009
Zobrazené
2 124 x
Autor:
aiwik
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Úvod
Aby sa hospodársky život krajiny nezastavil, je potrebné aby boli stanovené a jasne definované ciele, ktoré chce vláda dosiahnuť. V tomto referáte sa budeme zoberať spomínanými cieľmi hospodárskej krajiny a ich aplikáciou.

Práca je rozdelená do štyroch častí. Začneme výstižným vysvetlením ponímania pojmu hospodárska politika, predstavíme si jej nositeľov a nástroje, ktorými dosahuje svoje vytýčené ciele. V druhej časti si predstavíme ciele hospodárskej politiky, jej základnú klasifikáciu a konkrétne vzťahy medzi jednotlivými cieľmi. Súčasťou tejto kapitoly bude aj znázornenie plnenia daných cieľov prostredníctvom grafickej metódy magických štvoruholníkov. V predposlednej časti venujeme pozornosť lisabonskej zmluve a hlavne jej základným cieľom, ktoré si v tejto práci trošku preberieme. V neposlednej rade na záver sa venujeme aj programovým cieľom vlády Slovenskej republiky. V stručnosti porovnáme predchádzajúce programové ciele a súčasne.

Cieľom tejto práce je vyzdvihnúť, aký veľký význam ma správne, optimálne a efektívne vytvárania cieľov hospodárskej politiky pre chod danej krajiny. Taktiež chceme poukázať na rôznorodosť týchto cieľov a hľadania kompromisov. Vytváranie cieľov je veľmi dôležitý krok. Od neho sa následne odvíja budúci chod krajiny.


Kľúčové slová:

ciele hospodárskej politiky

nositelia a nástroje hospodárskej politiky

makroekonomické výkonnostné indexy

magické n-uholníky

hospodárska politika v medzinárodných štruktúrach

lisabonská zmluva...



Zdroje: