Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 034   projektov
0 nových

Sociálna komunikácia

«»
Prípona
.doc
Typ
prednášky
Stiahnuté
8 x
Veľkosť
0,5 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
26845
Posledná úprava
19.10.2009
Zobrazené
3 495 x
Autor:
keepka
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Pre sociálneho pracovníka  sa slovo stáva základným pracovným nástrojom - jeho prostredníctvom pôsobí na človeka,  stáva sa dominantným činiteľom v komunikačnom procese. Vzhľadom na to na ňom, ako na profesionálovi, leží zvýšená zodpovednosť za spôsob vedenia rozhovoru, za jeho atmosféru i celkové vyznenie.
Reč, schopnosť dohovoriť  sa,  sa tvorí jeden z významných atribútov človečenstva.
Podcenenie komunikačnej spôsobilosti, nedostatok komunikácie, jej  zlyhávanie môže spôsobiť  problémy, konflikty. Na báze neschopnosti nájsť spoločnú reč a spoločné východiská, vznikajú  nedorozumenia nielen medzi ľuďmi, ale aj medzi národmi. Slovo tvorí  jeden zo  základov ľudskej kultúry  je v ňom ukrytá najväčšia energia na zemi, energia ľudského ducha.   Prostredníctvom neho dochádza k uchovaniu kultúrneho dedičstva,  k výmene názorov, postojov, diplomatických posolstiev. 
Sociálnu komunikáciu  definuje   kolektív autorov D. Krech, R. Crutchfield, E. N. Ballachey (1968) ako vzájomnú výmenu významov medzi ľuďmi, uskutočnenú predovšetkým prostriedkami používania konvenčných symbolov. 

Kľúčové slová:

sociálna komunikácia

komunikácia

mobbing

štýly riadenia

verbálna komunikácia

neverbálna komunikácia

brzdiace faktory v komunikácii