Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 034   projektov
0 nových

Podnikateľský zámer pneuservisu a autoumyvárky

«»
Prípona
.docx
Typ
ekonomický plán
Stiahnuté
92 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
41015
Posledná úprava
03.12.2012
Zobrazené
4 546 x
Autor:
nisyna
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Spoločnosť R&M s.r.o. pôsobí na trhu automobilového servisu v meste Košice v Slovenskej republike. Základom jej pôsobenia v tomto meste je umývanie áut, výmena ich pneumatík, ako aj drobné servisné úpravy pre jednotlivcov, ale aj pre zmluvne dohodnutých partnerov, s ktorými spolupracuje. Od svojich začiatkov v roku 2007 sídli na Popradskej ulici v Košiciach pri hlavnej ceste, oproti obchodnému domu LIDL. Spočiatku tieto priestory boli v prenájme, no v súčasnosti sú už v osobnom vlastníctve majiteľa tejto spoločnosti.

Spoločnosť R&M s.r.o. zamestnáva 3 zamestnancov, jej ročné výnosy sa pohybujú okolo 585 000€, pričom ročný zisk spoločnosti kolíše okolo hodnoty 46 800€.

Spoločnosť R&M s.r.o. má v priebehu roka v pláne rozšírenie svojho predmetu podnikania o obstaranie a následný predaj pneumatík pre svoju klientelu. Pre tento účel je potrebné, aby si spoločnosť zabezpečila aj dovoz týchto pneumatík od dodávateľov. Ako najlepšia možnosť pre spoločnosť sa ukazuje kúpa automobilu a tak dovoz pneumatík vlastnou prepravou.

Rozšírením podnikania o predaj pneumatík, spoločnosť predpokladá, že ročný zisk vzrastie na 55 000€, pribudne minimálne 1 ďalší zamestnanec, poklesnú náklady vybavovania objednávok pneumatík podľa požiadaviek zákazníkov ako aj rapídne klesne doba servisu vozidla pre zákazníka. Na základe tohto plánu žiadame o poskytnutie leasingu na vozidlo. Takto má spoločnosť istotu v pokrytí nákladov a splácaní leasingu za vozidlo...

Kľúčové slová:

podnikateľský plán

autoumyvárka

pneuservis

organizačná štruktúra

zamestnanci

marketing

SWOT analýza

finančné projekcie

leasing

leasingová spoločnosť



Obsah:
  • Zhrnutie 2
    Základné informácie o podniku 3
    1. Charakteristika podniku 3
    2. Opis projektu 4
    3. Organizačná štruktúra 4
    4. Zamestnanci 5
    5. Marketing 6
    6. SWOT analýza 6
    Finančné projekcie 8
    Financovanie 13
    1.Leasing 13
    2.História leasingu 13
    3. Definície 14
    4. Výhody a nevýhody leasingu 17
    5. Postup leasingu 18
    6. Výber leasingovej spoločnosti 18

Zdroje: